Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z makaronu ryżowego

Sałatki

Autor: amidalla

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 1894

Dodano: 11.10.2009

Odsłon: 16049

Ta sałatka jest lekka i ma łagodny, aksamitny smak, który daje właśnie ten wyjątkowy makaron. Proporcje są na małą porcję sałatki, dlatego w przepisie "połówki" puszek. Jeśli ktoś chce, można podwoić wszystkie składniki:)

Składniki

  • 250g makaronu ryżowego
  • pół puszki kukurydzy
  • pół puszki czerwonej fasolki
  • pół puszki mandarynek
  • boczek parzony - 6 małych plasterków
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Odcedzamy i studzimy.

  2. Składniki z puszek wrzucamy do miski, boczek pokrojony w paseczki rumienimy na patelni, dodajemy do całej reszty, doprawiamy, mieszamy z majonezem i gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń