Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio odnalazłam wśród ubiegłorocznych przetworów kilka słoiczków marynowanych pieczarek. Zastanawiałam się jak je wykorzystać, a ponieważ zbliżał się czas śniadania powstała ta oto sałatka :)
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1689
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 136
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 205
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 524
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 275
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1689
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 136
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 205
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 524
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 275
Składniki
Marynowane pieczarki (miałam średniej wielkości słoiczek - ok. 20 szt. - ale dajcie tyle, by podeszło pod Wasz smak :) ) kroimy w cienkie plasterki, kawałki marynowanej papryki czerwonej i ugotowane na twardo jajka w paseczki. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystko razem mieszamy, dodajemy majonez i ketchup - doprawiamy solą i pieprzem.