Do góry

Sałatki Przepis na:

sałatka z mortadeli

Sałatki

Autor: abigail

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 49

Dodano: 05.09.2008

Odsłon: 16016

Szybka, tania i bardzo smaczna sałatka do pieczywa. Mało kalorii.

Składniki

  • mortadela pokrojona krajalnicą w cieniutkie plasterki, 0.5 kg
  • cebule średnie, 2 szt
  • maggi, kilka kropli
  • sos sałatkowy koperkowo ziołowy lub każdy inny, który masz pod ręką, 1 szt
  • sól, pieprz, do smaku wg uznania
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Plasterki mortadeli pokroić w cienkie paseczki. Cebulkę w drobną kostkę, następnie sparzyć wrzątkiem na sitku. Wymieszać z mortadelą w misce. Przygotować sos tak jak jest w przepisie na torebce (myślę, że do tej ilości składników wystarczy pół torebki). Gotowy sos wlać do sałatki. Skropić kilkoma kroplami przyprawy w płynie maggi. Całosć wymieszać. Można dosolić i dopieprzyć wg uznania, ale należy wcześniej spróbować, ponieważ przyprawy są dość słone. Sałatka jest gotowa do jedzenia z pieczywem. Lepiej smakuje, kiedy się wstawi na pół godziny do lodówki, ale ja nie moge wytrzymać i zajadam od razu :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

shaggy 12 lutego 2011 a co każda sałatka musi ociekać majonezem ???

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Smaczna 08 września 2008 Od kiedy mortadela z cebulą w sosie to sałatka?!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń