Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, tania i bardzo smaczna sałatka do pieczywa. Mało kalorii.
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 84
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2289
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 283
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1645
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 84
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2289
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 283
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1645
Składniki
Plasterki mortadeli pokroić w cienkie paseczki. Cebulkę w drobną kostkę, następnie sparzyć wrzątkiem na sitku. Wymieszać z mortadelą w misce. Przygotować sos tak jak jest w przepisie na torebce (myślę, że do tej ilości składników wystarczy pół torebki). Gotowy sos wlać do sałatki. Skropić kilkoma kroplami przyprawy w płynie maggi. Całosć wymieszać. Można dosolić i dopieprzyć wg uznania, ale należy wcześniej spróbować, ponieważ przyprawy są dość słone. Sałatka jest gotowa do jedzenia z pieczywem. Lepiej smakuje, kiedy się wstawi na pół godziny do lodówki, ale ja nie moge wytrzymać i zajadam od razu :)