Do góry

Przekąski Przepis na:

Salatka z owocow morza

Przekąski

Autor: Jagna

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 1618

Dodano: 15.04.2009

Odsłon: 2989

Bardzo lekka i niskokaloryczna salatka o rewelacyjnych walorach smakowych

Składniki

  • malze(mrozone lub swieze) duze, 5 sztuk
  • homary, 6 sztuk
  • krewetki, 1 garsc
  • mix salat, 2 garsci
  • maslo czosnkowe
  • pomarancza, 5 czastek
  • prazone platki migdalow, 1 lyzka
  • ocet balsamiczny
  • oliwa z oliwek
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. owce morza podsmazamy krotko na masle czosnkowym.

  2. Pomarancze obieramy ze skorki, tak aby pozostal sam miaz, mieszamy salate z pomarancza, platkami migdalow i polewamy oliwa z oliwek i octem balsamiczym.Na wierzch ukladamy owoce morza i polewamy pozostalym ze smarzenia maslem czosnkowym.Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ivona 06 maja 2009 Witaj,lobster to jest własnie homar...:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ivona 23 kwietnia 2009 Coś ci się pomyliło.Chcesz do sałatki dodać 6 HOMARÓW ? Może chodziło o kalmary.Chociaż przy 5 małżach to i tak za dużo...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń