Do góry

Przekąski Przepis na:

Salatka z ryzem

Przekąski

Autor: magdaniel

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 844

Dodano: 20.04.2010

Odsłon: 15776

Swietne polaczenie skladnikow ! (Ja dawalam skladniki na oko, wiec podaje mniej wiecej ile czego dodac )

Składniki

  • ryz ugotowany na sypko, 100 g
  • por pokrojony w talarki, polowa
  • papryka konserwowa czerwona i zolta w paski pokrojona, po polowie
  • szynka wedzona pokrojona w paseczki, 2-3 grube plastry
  • ser zolty pokrojony w paseczki, 2-3 grube plastry
  • Sos:
  • smietana lub jogurt naturalny, lyzka
  • majonez, lyzka
  • sos winegret ze szczypiorkiem, pol szklanki
  • sol, pieprz, do smaku
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. wszystkie skladniki pokroic w drobne paseczki, polaczyc z ryzem ugotowanym na sypko i wystygnietym; sos winegret polaczc z majonezem i jourtem wlac do salatki, wymieszac doprawic sola i pieprzem,odstawic do lodowki zeby skladniki sie przegryzly

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń