Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z ryżem i tuńczykiem

Sałatki

Autor: hela66

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 4

Dodano: 01.12.2009

Odsłon: 1416

Szybka w przygotowaniu, pyszna w smaku!

Składniki

  • ryż, 2-3 woreczki
  • czerwona papryka, 1, duża
  • kukurydza, puszka
  • tuńczyk w zalewie, 2-3 puszki
  • por posiekany, 1/2
  • pietruszka, pęczek
  • majonez (np. Kielecki), 4-5 łyżek
  • sól, pieprz
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki wrzucić do miski i dokładnie wymieszać z majonezem.

  2. Uwaga! Ryż musi być takie długoziarnisty, żaby był sypki, można wyciągnąć trochę wcześniej niż jest napisane na opakowaniu i zahartować go pod zimną wodą. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń