Do góry

Przekąski Przepis na:

Sałatka z ryżu

Przekąski

Autor: ITKA

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 3

Dodano: 09.06.2009

Odsłon: 1735

Szybka i proteinowa sałatka, doskonała jako przystawka lub samodzielne danie.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotować ryż, tak aby był sypki / najlepiej nadaje się ryż paraboliczny-nigdy sie nie klei/

  2. Pokroić w drobną kostkę filet z piersi z kurczaka, wrzucić na rozgrzaną patelnię, posypać ulubioną przyprawą do kurczaka i delikatnie obsmażyć - nie wysuszyć!!!!

  3. Ryż przełaożyć do miski, dodać pokrojoną paprykę, ugotowane na twardo i pokrojone jajka, usmażonego kurczaka, odcedzoną kukurydzę.

  4. Opbrać czosnek, drobno pokroić, na desce do krojenia posypać odrobiną soli i rozetrzeć. Przełożyć do małego słoiczka, dodać olej pieprz według uznania, sok z cytryny i musztardę. Roztrzepać dobrze w słoiku tak aby utworzyła się emulsja. Dodać do sałatki i wymieszać.

  5. Sałatkę wstawić do lodówki, smaki muszą się przegryść.

  6. SMACZNEGO !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń