Do góry

Sałatki Przepis na:

salatka z rzodkiewki i jaj

Sałatki

Autor: asam

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 128

Dodano: 24.01.2008

Odsłon: 6303

szybkie w wykonaniu i oczywiscie smaczne. nadaje sie do pracy, na przyjecie jak i na sniadanie czy kolacje.

Składniki

  • jaja ugotowane na twardo, 5 szt
  • rzodkiewka, 2 peczki
  • ogorki kiszone, 3-5 szt w zaleznosci od wielkosci
  • cebula, 1 szt
  • troche wedliny
  • kukurydza, puszka
  • majonez, 1-2 lyzki
  • gesta smietana, 1-2 lyzki
  • sol (ja daje warzywko) pieprz, koperek (moze byc suszony)
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Najpierw kroimy w drobna kostke cebule i posypujemy sola (lub warzywkiem) zeby zmiekla. Pozniej kroimy w kostke (nie za mala i nie za duza) rzodkiewke, dodajemy do cebulki i mieszamy, zeby zmiekla. Dodajemy pokrojone w kostke jaja, wedline i dobrze odsaczona kukurydze. Pokrojone ogorki kiszone zanim dodamy do salatki, portzadnie odciskamy z wody. Calosc doprawiamy do smaku sola i pieprzem, mieszamy z majonezem i smietana. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń