Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wysmienita sałatka na każdą okazję. Łatwa w przyrządzeniu.
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 97
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1786
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 56
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1597
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 97
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1786
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 56
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1597
Składniki
Seler konserwowy przecedzić przez sitko. Jaja ugotowac na twardo pokroić w kostkę. Kukurydzę przecedzić również przez sitko. Jabłka obrać ze skórki. Jaja, szynkę, jabłka, ananas pokroić w kostkę. Por natomiast kroimy drobno.
Ułożyć składniki sałatki warstwowo w misce, w takiej kolejności jak posdano wyżej. Zrobić sos z śmietany, majonezu i soku z ananasów z puszki. Zalać nim sałatkę. Wymieszać za kilka godzin i doprawić do smaku solą i pieprzem.