Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszyscy bardzo ją lubią. Na moich Urodzinach znika błyskawicznie ;]
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1053
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 512
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 42
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1053
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 512
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 42
Składniki
Jajka gotuję na twardo. Odcedzam, studzę w zimnej wodzie. Następnie obieram i kroję w drobną kostkę. Por i natkę, osuszam.
Odkładam trochę natki do dekoracji, a resztę razem z porem grubo siekam. Ogórki kroję w kosteczkę. Szynkę kroję w plasterki, a następnie w cienkie paski.
Kukurydzę osączam, mieszam z pokrojonymi składnikami. Przyprawiam solą i pieprzem. Polewam majonezem, mieszam.
Liście cykorii układam w miseczce, tak aby utworzyły koronę. Przekładam sałatkę. Dekoruję natką.
Porcja zawiera 425 kcal.