Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z tuńczyka

Sałatki

Autor: Nilka

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 5

Dodano: 29.03.2009

Odsłon: 3696

Szybkie, łatwe, pożywne i zdrowe :)

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Umyć paprykę, wykroić gniazdo nasienne, pokroić w niewielką kosteczkę. Korniszonki, cebulę i jajka pokroić. Odcedzić z zalewy tuńczyka i kukurydzę, połączyć z warzywami i jajkami.

  2. Z majonezu, musztardy, soli, pieprzu i tymianku zrobić sos: wsypać wzystko do majonezu, dodać soku z cytryny i dokładnie wymieszać.

  3. Połączyć składniki z sosem, wymieszać.

  4. Najlepiej smakuje schłodzona. Polecam z pieczywem razowym i kiełkami rzeżuszki. :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń