Do góry

Dania główne Przepis na:

Sałatka z tuńczyka i ryżu

Dania główne

Autor: Smynio

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 29

Dodano: 03.01.2010

Odsłon: 17905

Bardzo szybkie, tanie i smaczne :)

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Najlepiej zacząć od ryżu - ugotować wg przepisu na opakowaniu. Następnie nastawić jajka, aby ugotowały się na twardo,

  2. Tuńczyka odsączamy z zalewy, kukurydzę również. Ogórki i cebulę kroimy w drobniuteńką kosteczkę. Po ugotowaniu i przestudzeniu kroimy również drobno jajka.

  3. Ugotowaną torebkę ryżu, aby przyspieszyć studzenie wkładamy do durszlaka i podkładamy pod lodowatą bieżącą wodę, aż będzie chłodny.

  4. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i dodajemy przyprawy oraz majonez i musztardę, mieszamy. Najlepsze po odstaniu jakiejś pół godzinki lub jak ktoś woli schłodzone w lodówce :)

  5. Polecam również wersje pomidorową - zamiast majonezu i musztardy można zrobić z ketchupem pikantnym np. pudliszki lub doprawionym koncentratem pomidorowym. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń