Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jako przekąska podawana na krakersach, małych kromkach chleba białego bądź razowego chleba lub jako samodzielne danie :)
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 530
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 72
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7772
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 47
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 530
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 72
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7772
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 47
Składniki
Fasolę i groszek odsączamy i dokładnie płuczemy. Kukurydzę odsączamy. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda i kroimy i kostkę. Cebulę kroimy wg gustu w małą bądź średnią kostkę. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy tuńczyka, dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy majonez i jeszcze raz mieszamy. Wstawiamy na pół godzinki do lodówki, aby smaki się przegryzły. Sałatkę podajemy w salaterce po przystrojeniu wierzchu (opcjonalnie ;)) warzywkami i np. tartym żółtym serem lub też jako przekąskę na przyjęciu ;) na krakersach, kromkach chleba razowego bądź białego pokrojonych w trójkąty.