Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z tuńczyka po meksykańsku ;)

Sałatki

Autor: isha_9

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano: 12.09.2008

Odsłon: 5280

Jako przekąska podawana na krakersach, małych kromkach chleba białego bądź razowego chleba lub jako samodzielne danie :)

Składniki

  • tuńczyk w sosie własnym, 1 puszka
  • fasola czerwona, 1 puszka
  • kukurydza, 1 puszka
  • groszek zielony, 1 puszka
  • czerwona, zielona i żółta papryka, po 1 szt. średniej wielkości
  • mała cebula, 1 szt
  • majonez, ok. 3 łyżki
  • sol, pieprz, do smaku
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Fasolę i groszek odsączamy i dokładnie płuczemy. Kukurydzę odsączamy. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda i kroimy i kostkę. Cebulę kroimy wg gustu w małą bądź średnią kostkę. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy tuńczyka, dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy majonez i jeszcze raz mieszamy. Wstawiamy na pół godzinki do lodówki, aby smaki się przegryzły. Sałatkę podajemy w salaterce po przystrojeniu wierzchu (opcjonalnie ;)) warzywkami i np. tartym żółtym serem lub też jako przekąskę na przyjęciu ;) na krakersach, kromkach chleba razowego bądź białego pokrojonych w trójkąty.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń