Do góry

Dania główne Przepis na:

Sałatka z tuńczykiem

Dania główne

Autor: kwiecia

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 73

Dodano: 13.03.2008

Odsłon: 4023

tuńczyk, ryż, jabłko, czerwona cebula, czerwona fasola....bardzo dobra sałatka

Składniki

  • ryż, 1 woreczek
  • tuńczyk w oleju lub sosie własnym, 1 puszka
  • jabłko, 1
  • nieduża cebula czerwona, 1
  • czerwona fasola, 1 puszka
  • majonez, 3 łyżki
  • sól, pieprz, do smaku
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotować ryż zgodnie z opisem na opakowaniu, następnie ostudzić. Cebulę i jabłko drobno posiekać. Fasolę przelać wodą i odsączyć na sitku.Tuńczyka odsączyć z oleju lub sosu własnego, rozdrobnić widelcem. Wymieszać ryż z cebulą, jabłkiem, tuńczykiem, czerwoną fasolą i majonezem. Dodać sól i pieprz do smaku. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń