Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka dla głodnego, szybka i pożywna!
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 369
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 165
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 369
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 165
Składniki
Jajka gotuję na twardo, potem zalewam zimną wodą. Po ostudzeniu obieram i kroję w kostkę. Jabłko obieram, z parówek zdejmuję foliowe osłonki, ogórki obieram tylko wtedy, gdy mają zbyt grubą skórę. Wszystko kroję w kostkę i wrzucam do miski.
Żółty ser trę na grubej tarce. Osączoną kukurydzę, groszek i starty żółty ser dodaję po pozostałych składników sałatki. Mieszam, przyprawiam do smaku i dodaję majonez.
Przekładam do ładnej salaterki, dekoruję gałązkami natki i kawałkami czerwonej papryki.