Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio w mojej kuchni króluje ryż we wszystkich możliwych postaciach. Postanowiłam stworzyć sałatkę w sumie ze wszystkiego co miałam na półkach z przetworami. Efekt wyszedł zadowalający. Lekka, smaczna a do tego zdrowa przekąska do dań głównych jak i do pracy.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 154
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 303
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 154
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 303
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odstawiamy do wystygnięcia. Następnie kroimy w kostkę patisona, paprykę, ogórki, kroimy drobno oliwki, tak samo postępujemy z kaparami. Odsączamy groszek konserwowy. Do miski wrzucamy wszystkie składni łącznie z ryżem. Dodajemy tuńczyka razem z sosem własnym. Doprawiamy wszystko solą i pieprzem. Na koniec wlewamy jogurt. Wszystko dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki na ok. 1 godzinkę. Smacznego