Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka z ziemniaków, jajka i bekonu. Doskonała jako dodatek do potraw z grilla.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 533
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 80
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7774
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 533
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 80
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7774
Składniki
W dużym naczyniu ugotować jajka na twardo. W tym samym czasie umyć ziemniaki (nie obierać) i pokroić na mniejsze kawałki. Pokroić cebulę i boczek. Jajka wyjąc z wody i ostudzić. W tej samej wodzie ugotować ziemniaki. Przygotować sos: zmieszać majonez, musztardę z szczyptą soli i pieprzu. Jajka obrać i pokroić w plasterki. Odcedzić ziemniaki. Na patelni rozgrzać łyżkę masła i podsmażyć na niej pokrojony bekon, cebulkę i boczek. Do miski wrzucić wszystkie przygotowane wcześniej składniki i zamieszać. Najlepiej podawać gorące.