Do góry

Przekąski Przepis na:

Sałatka z ziemniaków

Przekąski

Autor: tori

Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 2322

Dodano: 01.07.2008

Odsłon: 30053

Pyszna sałatka z ziemniaków, jajka i bekonu. Doskonała jako dodatek do potraw z grilla.

Składniki

  • 10 średnich ziemniaków
  • cebula
  • boczek
  • 3 jajka
  • masło
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki musztardy
  • sól i pieprz
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W dużym naczyniu ugotować jajka na twardo. W tym samym czasie umyć ziemniaki (nie obierać) i pokroić na mniejsze kawałki. Pokroić cebulę i boczek. Jajka wyjąc z wody i ostudzić. W tej samej wodzie ugotować ziemniaki. Przygotować sos: zmieszać majonez, musztardę z szczyptą soli i pieprzu. Jajka obrać i pokroić w plasterki. Odcedzić ziemniaki. Na patelni rozgrzać łyżkę masła i podsmażyć na niej pokrojony bekon, cebulkę i boczek. Do miski wrzucić wszystkie przygotowane wcześniej składniki i zamieszać. Najlepiej podawać gorące.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gabik 22 sierpnia 2008 Jak można ziemniaki gotować� w tej samej wodzie co jajka?!!!!!!!!!!!!!!!

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ela62 21 sierpnia 2008 Ugotowane w koszulkach ziemniaczki dobrze jest podpiec w piekarniku na złoty kolor. Będą chrupiące, a sałatka smaczniejsza.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kika1626 02 lipca 2008 Dodałabym do tego ugotowne brokuły i pokrojony szczypiorek oraz pietruszkę.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń