Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z zupek chińskich

Sałatki

Autor: izakce

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 30

Dodano: 17.07.2008

Odsłon: 28513

sałatkę robi się bardzo szybko i jest bardzo prosta ale i smaczna!

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka podsmażyć dopirawiając tylko czosnkiem w proszku i szczyptą soli, do dużego garnka/pojemnika wsypać pokruszone zupki chińskie dodając całą ich zawartość tj. pszyprawę oraz tłustą przyprawę (zupek nie zalewamy wrzątkiem, nie goujemy- MAJĄ BYĆ SUROWE), do zupek dodajemy podsmażoną pierś z kurczaka, puszkę kukurydzy i fasoli, rzodkiew, ogórek oraz pokrojoną w miarę drobno kapustę pekińską! Przygotowanie sosu: do kubeczka wlać ok.5 łyżek majonezu oraz pół kubeczka jogurtu/śmietany do całości dodać wyciśniętych 5 ząbków czosnku. Następnie sosem zalewamy sałatkę, musi postać ok 1,5 godz w lodówce by makaron z zupek chińskich nasiąkł (i zmiękł) sosem i innymi produktami, POLECAM sałatka naprawde pyszna!Z niedowieżaniem że można zjeść sałatkę z zupek chińskich.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń