Do góry

Sałatki Przepis na:

sałatka ze swieżego szpinaku

Sałatki

Autor: nena60

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 4

Dodano: 31.01.2009

Odsłon: 1260

szybko i wykwintnie

Składniki

  • swiezy szpinak, 10 dkg
  • płatki migdałó, 1 łyżeczka
  • pomidorki koktajlowe, 4 sztuki
  • czosnek, 1 ząbek
  • sól i pieprz, do smaku
  • oliwa z oliwek, 1 łyżeczka
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. świezy szpinak myjemy i obiermy z grubych włukien, ukłdamy na półmisku (większe listki dzielimy). Migdały podsmażamy na suchej patelni az do delikatnego zbrązowienia.Układamy na szpinak. Czosnek kroimy drobno i podsmazamy na oleju niedoprowadając do zbrązowienia po czym skrapiamy całościa szpinak. Ozdabiamy pomidorkami pokrojonymi w ćwiarki. Gotowe! Podajemy z bagietką zrumieniona na patelni i natartą czosnkiem. Pycha. Zdrowe nie tuczące i szybkie do przygotowania .Polecam

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń