Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta , smaczna i szybka sałatka! Idealna do ryb ,ale nie tylko...U mnie gości obowiązkowo w Święta Bożego Narodzenia dodatek do smażonego karpia zamiast pieczywa-idealny zestaw :)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 172
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 172
Składniki
1.Ziemniaki gotujemy w łupinach w lekko osolonej wodzie do miękkości ,następnie studzimy i obieramy , kroimy w średnią kostkę. 2.Ogórki kroimy w kostkę , a zieloną cebulkę siekamy na niewielkie kawałki. 3. Do miski wrzucamy kolejno pokrojone składniki , dodajemy kilka łyżek majonezu,tyle aby wszystko dobrze się połączyło,troszkę jogurtu naturalnego.Doprawiamy solą i pieprzem wg. własnego uznania 4.Sałatkę odstawiamy na 30 min.do lodówki, aby smaki się "przegryzły". Sałatka dla mnie jest najsmaczniejsza na drugi dzień... SMACZNEGO!!!!