Do góry

Sałatki Przepis na:

Salatka ziemniaczana

Sałatki

Autor: sarenka1960

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 96

Dodano: 18.06.2008

Odsłon: 3625

Salata kartoflana pasuje do gryla i nie tylko

Składniki

  • 2 kg. ziemniakow salatkowych
  • cebula duza, 1 szt.
  • sol, pieprz, olej, ocet, wegeta, woda
  • ogorek swiezy, 1/2 szt.
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki ugotowac w mundurkach, moze byc dzien wczesniej. Obrac, pokroic w cienkie plasterki. Zagotowac okolo 1/4 l. wody, dodac pokrojona drobno cebule- gotowac ca'' 3-4 min. Dodac sol,pieprz, wegete. Odstawic z pieca, dodac ocet,-4 lyzki i olej 3-5 lyzek. Letnia zalewa zalac pokrojone ziemniaki , wymieszac , pozostawic na okolo 3 godziny do "naciagniecia". Kto lubi mozna poszatkowac zielony ogorek i wymieszac. Moja rodzina zajada sie w upalne dni z grilem, mielonymi kotletami lub smazona ryba.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń