Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 86
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 109
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 86
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 109
Składniki
Biszkopt: Jaja z cukrem ubić na białą, puszystą masę, dodać mąkę i dobrze wymieszać łyżką drewnianą. Wylać na blaszkę 25cmx40cm i piec w temp 160-170 stopni na złoty kolor. Ostudzone ciasto przekroić na pół.
Masa: Galaretkę rozrobić dzień wcześniej. Każdy kolor rozrobić w szklance wody i wylać na płaską powierzchnię (np talerz), tak by można było pokroić w kostkę. Margarynę z cukrem i żółtkami ubić na puch. Mleko zagotować i w gorącym rozpuścić namoczoną żelatynę. Pozostawić do ostygnięcia i lekkiego zżelowania. Do wcześniej zmiksowanej margaryny dodać żelujące mleko i dalej miksować do uzyskania jednolitej masy, następnie dodać ubite białka i dobrze wymieszać.
Do gotowej masy dodać kostki galaretki, dobrze wymieszać łyżką i przełożyć biszkopt lekko dociskając.