Do góry

Desery Przepis na:

Salceson

Desery

Autor: goska239

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 62

Dodano: 05.01.2013

Odsłon: 20108

Super ciasto z galaretką, kremem karpatkowym i polewą.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przepis na ciasto ciemne: Wszystkie składniki ubić.

  2. Przepis na ciasto jasne: Margarynę roztopić z cukrem, dodać mąkę i wymieszać na kruszonkę. Wystudzić i lekko wymieszać z ciastem ciemnym.

  3. Przepis na biszkopt: Utrzeć jajka z cukrem, dodać mąkę i proszek do pieczenia. Lekko wymieszać. Upiec. Wykroić w nim dziurki kieliszkiem. Do dziurek wlać kolorowe krzepnące galaretki.

  4. Przepis na masę karpatkową: 1 szklankę mleka ugotować z cukrem i cukrem waniliowym. Mąkę rozrobić w drugiej szklance mleka i wlać do gotującego się mleka z cukrem. Gdy masa wystygnie dodać margarynę

  5. Przkładanie ciasta: ciasto ciemne - masa karpatkowa - biszkopt z galaretkami - masa karpatkowa - ciasto ciemne - na koniec polewa

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

renka 05 stycznia 2013 Wygląda bardzo apetycznie.Ciekawe jest dla mnie ciasto jasne wymieszane z ciemnym - brzmi bardzo zachęcająco -)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń