Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś oryginalna i pyszna salsa rodem z Meksyku. Ciekawe urozmaicenie do przekąsek czy dodatek do dań głownych. Meksykanie podają ją z chipsami kukurydzianymi - nachos. Istnieje niezliczona ilość przepisów i odmian guacamole. Przedstawiam Wam moją wersję...
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 175
Polecam.
Odsłon: 849
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 136
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9257
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 175
Polecam.
Odsłon: 849
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 136
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9257
Składniki
Sposób przyrządzenia Zaczynamy od przekrojenia na połówki awokado, usuwamy pestki i wybieramy łyżką miąsz z owoców. Rozgniatamy widelcem na gładką masę . Całość skrapiamy sokiem z cytryny. Pomidory obieramy, kroimy drobno i pozbawiamy nasion oraz soku. Następnie siekamy bardzo drobniutko. Podobnie robimy z szalotkami, chilli ( usuwamy pestki ) i ze szczypiorkiem, drobniutko siekamy i dodajemy do awokado. Wyciskamy przez praskę czosnek i dodajemy przyprawy. Dokładnie mieszamy i odstwiamy aby smaki się dobrze połączyły. Gotowe, oryginalne i bardzo świeże! Porada Można też dodać pikantny sos tabasco . Sprawdzą się też listki świeżej kolendry. Jeżeli chcemy uzyskać konsystncję płynnego dipu możemy dodać jogurt naturalny lub delikatną śmietanę.