Do góry

Dania główne Przepis na:

Sandacz pieczony

Dania główne

Autor: MEGI110278

Przepisów i artykułów: 167 Ocena: 1806

Dodano: 04.12.2012

Odsłon: 8660

Wspaniała,sprężysta,aromatyczna ryba...

Składniki

  • 1 średni Sandacz
  • sól,pieprz,cytryna
  • świeże zioła :rozmaryn,melisa,tymianek
  • masło lub oliwa
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rybę umyć i osuszyć.Natrzeć solą od środka i z zewnątrz.Do "brzuszka" Sandacza włożyć 4 półplasterki cytryny i gałązki ziół.Przełożyć rybę do naczynia żaroodpornego skropić oliwą lub położyć na niej troszkę masła.Posypać świeżo zmielonym pieprzem.Odstawić do lodówki...i iść do pracy. Po powrocie wstawić rybę do piekarnika i piec ok 45 min w temp 180 stopni.

  2. SMACZNEGO !

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 05 grudnia 2012 Megi ,namówiłaś mnie do sandacza - od pewnego czasu przymierzam się do niego - no i teraz mam, na święta jak znalazł.Dzięki za przepis i pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Magda_lena 05 grudnia 2012 Wygląda świetnie... i zapewne tak tez smakuje - wypróbuję na pewno :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń