Do góry

Śniadania Przepis na:

Sandwicze z bekonem i pomidorami

Przepis dnia 2009-01-26
Śniadania

Autor: adrijah

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 1543

Dodano: 18.05.2008

Odsłon: 8271

tym razem nie smażone ;)

Składniki

  • wędzonego bekonu, 4 cienkie plasterki
  • chleba tostowego, 4 kromki
  • startego sera cheddar, 1 szklanka
  • pomidora, 4 plasterki
  • majonezu, 1 łyżka
  • masła, 1 łyżka
  • pieprz
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Dwie kromki chleba posyp serem, na wierzchu ułóż po 2 cząstki pomidora. Posyp pieprzem, przykryj 2 plasterkami wędzonego bekonu. Posyp resztą sera, przykryj pozostałymi kromkami. Wierzch sandwiczy posmaruj majonezem. Rozgrzej toster (do sandwiczy, nie taki, z którego wyskakują tosty ;) ja mam 3w1 i włożyłam płyty do grillowania), na dolnej płycie rozpuść masło, połóż sandwicze, zamknij toster i upiecz. Przed podaniem przekrój po przekątnej na połowę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń