Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab duszony z cebulką

Dania główne

Autor: khoelia

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 74

Dodano: 22.08.2009

Odsłon: 15587

Pyszne, szybkie i tanie :)

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Plastry schabu przeroic na dwie małe części. Natrzec z każdej strony vegetą, papryką oraz pieprzem.

  2. Natarte przyprawami kawałki schabu delikatnie podsmazyc na oleju.

  3. Z kostki rosołowej zrobic bulion i wlac do podsmazonego mięsa, nastepnie dodac pokrojona cebule (kostki, paski jak kto woli) oraz musztarde. Dusic to aż mięso będzie miękkie.

  4. Rozrobic sos do pieczeni według przepisu podanego na opakowaniu i tak rozrobiony sos wlac do mięsa ( jeśli jest bulion, a jeśli go nie ma można dolac przegotowaną wodę). Jeśli sos bedzie za zadki można rozrobic pół łyżeczki mąki ziemniaczanej z woda i dolac do sosu.

  5. Uwaga na mąke ziemniaczaną! Nie chcemy żeby wyszedł KISIEL!!

  6. Podawac z ziemniakami, bądz kaszą gryczana

  7. Smacznego!! Mam nadzieje że jasno wszystko wytłumaczyłam. Zrobiłam zdjęcie telefonem, i niestety jest za małe i nie mogę go tutaj dodac, więc zapraszam tutaj http://khoelia.wrzuta.pl/obraz/1SUuL1Yj1hL/schab

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń