Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab faszerowany porem i żółtym serem

Dania główne

Autor: taura

Przepisów i artykułów: 226 Ocena: 2269

Dodano: 27.04.2011

Odsłon: 14298

Wspaniały smak przy małym nakładzie pracy :)

Składniki

  • schab
  • żółty ser
  • por (biała część)
  • bulion
  • chrzan
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W plastrze schabu nacięłam kieszonkę, wypełniłam żółtym serem i posiekanym porem (biała część), zamknęłam kieszonkę wykałaczką i osoliłam. Obsmażyłam na oliwie przez 4 minuty z każdej strony. W naczyniu żaroodpornym ułożyłam obsmażone plastry schabu, zalałam pół litra bulionu z 6 cm pora i łyżką chrzanu. Piekłam w 190 stopniach przez godzinę.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń