Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab lub Karczek

Dania główne

Autor: annawk

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 6193

Dodano: 21.05.2008

Odsłon: 35795

wyrolujemy go - na fotce są roladki z karczku

Składniki

  • nie podaję ilości składników bo zależy to od ilości osób i wielkości naczynia do zapiekania
  • schab lub karczek ( ja wolę karczek)
  • pory
  • ser zółty
  • papryka konserwowa
  • sok pomidorowy
  • zielenina
  • przyprawy
  • przyprawy (sól , pieprz. oregano...)
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić w plastry grubości ok 1 cm i rozklepać jak na kotlety - przyprawić według uznania. Na każdy położyć plaster sera zółtego i kawałek marynowanej papryki - zrolować. Mięsne rulony ułożyć jeden przy drugim w naczyniu do zapiekania . Sok pomidorowy wymieszć z pokrojonymi w plasterki porami i zalać mięcho tak , aby przykryć całe. Piec w piekarniku ok 1 ,5 godz. w temp.180-190 st. od czasu do czasu polewając sosem, który będzie się redukował. Pod koniec pieczenia posypać całość serem zółtym - pięknie się zapiecze. Przed podaniem posypać jeszcze zieleninką. SMACZNOŚCI.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

scarlet250 28 lutego 2012 Niebo w ....Super przepis oczywiscie polecam:)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 17 listopada 2010 Zrobiłam w niedzielę na obiad :) Bardzo bardzo smaczne :) z tym tylko, że dałam jakieś pół litra tego soku pomidorowego i tak nie za bardzo się zredukował, po 1,5 godzinie w piekarniku nadal był rzadki... Nie ma to jednak większego znaczenia, bo roladki wszystkim smakowały :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 26 maja 2008 rany boskie, nie sądziłam że jeden przepis może wzbudzić tak skrajne emocje. Po pierwsze - życzę powodzenia każdemu kto upiecze schab w ten sposób w 20 minut- ja wolę tatara niż niedopieczone mięso. Po drugie - można kupić " pomysł na" - tylko po co , może lepiej samemu coś wymyślić , wtedy można podzielić się pomysłem z innymi , co też właśnie czynię. Po trzecie - niestety większość z tych komentarzy natchniona jest nienawiścią, a nie fascynacją jedzeniem - niestety. Pozdrawiam tyllko tych , którzy kochają kuchnię i są zdolni to konstruktywnych komentarzy . Bo dla mnie porada typu - kup pomysł na , wymień fajkę na fujarkę - są głupie i złośliwe , ale w żadne sposób nie konstruktywne.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń