Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab nadziewany

Przepis dnia 2009-08-30
Dania główne

Autor: mamakacperka4

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 740

Dodano: 25.08.2009

Odsłon: 20414

Pyszny schab, na sam widok ślinka leci.

Składniki

  • 1 kg schabu
  • 1 papryka świeża
  • 30 dag boczku
  • 30 dag sera żółtego
  • por
  • śliwki suszone
  • czosnek
  • wegeta
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Schab pociąć ( nie docinając do końca) na plastry. Natrzeć czosnkiem ( ja używam w kostce knorra) i wegetą. W nacięcia wkładac plaster sera, plaster boczku i pocięty por.

  2. Następnie pociętą w plastry paprykę w pierwsze nacięcie a w następne śliwki ok 2- 3 sztuki, i tak na zmianę. W jedno nacięcie z serem i boczkiem- papryka, a w następne z serem i boczkiem ma być śliwka.

  3. Schab wkładamy w rękaw foliowy do pieczenia, w żaroodpornym naczyniu lub w naczyniu z przykryciem, podlewamy woda - mniej niz pół szklanki.

  4. Można faszerować wg uznania (czym kto lubi). Pieczemy do 1,5 godziny, w 180- 200 stop. C.

  5. Po upieczeniu ostrym nożem kroimy ukośnie plastry. Powstałym sosem mozemy polać po wierzchu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

RENIA730 04 listopada 2009 Baaardzo apetyczny widok. Mam pomysł na niewielką zmianę, ale najpierw muszę wypróbować sama.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mufinka 30 sierpnia 2009 Bardzo apetycznie wygląda! Lubię takie wariacje na temat schabu... :) Muszę wypróbować!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń