Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab nadziewany

Przepis dnia 2009-08-30
Dania główne

Autor: mamakacperka4

Przepisów i artykułów: 46 Ocena: 452

Dodano: 25.08.2009

Odsłon: 17597

Pyszny schab, na sam widok ślinka leci.

Składniki

  • 1 kg schabu
  • 1 papryka świeża
  • 30 dag boczku
  • 30 dag sera żółtego
  • por
  • śliwki suszone
  • czosnek
  • wegeta
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Schab pociąć ( nie docinając do końca) na plastry. Natrzeć czosnkiem ( ja używam w kostce knorra) i wegetą. W nacięcia wkładac plaster sera, plaster boczku i pocięty por.

  2. Następnie pociętą w plastry paprykę w pierwsze nacięcie a w następne śliwki ok 2- 3 sztuki, i tak na zmianę. W jedno nacięcie z serem i boczkiem- papryka, a w następne z serem i boczkiem ma być śliwka.

  3. Schab wkładamy w rękaw foliowy do pieczenia, w żaroodpornym naczyniu lub w naczyniu z przykryciem, podlewamy woda - mniej niz pół szklanki.

  4. Można faszerować wg uznania (czym kto lubi). Pieczemy do 1,5 godziny, w 180- 200 stop. C.

  5. Po upieczeniu ostrym nożem kroimy ukośnie plastry. Powstałym sosem mozemy polać po wierzchu.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

RENIA730 04 listopada 2009 Baaardzo apetyczny widok. Mam pomysł na niewielką zmianę, ale najpierw muszę wypróbować sama.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mufinka 30 sierpnia 2009 Bardzo apetycznie wygląda! Lubię takie wariacje na temat schabu... :) Muszę wypróbować!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń