Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pychotka na kanapeczki, zwłaszcza w towarzystwie chrzaniku:)
...ale pyszny.
Odsłon: 741
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 98
Polecam.
Odsłon: 647
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 383
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 191
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5156
...ale pyszny.
Odsłon: 741
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 98
Polecam.
Odsłon: 647
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 383
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 191
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5156
Składniki
Mięso myjemy i suszymy papierowym ręcznikiem. Ostrym, długim nożem drążymy otworki, tak aby nóż przeszedł na wylot mięsa. W powstałe otworki wkładamy kabanosy. Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy, wkładamy mięso do marynaty, przykrywamy i wstawiamy do lodówki na co najmniej 1 dobę.
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Zamarynowane mięso wkładamy do rękawa do pieczenia wraz z marynatą i zamykamy dokładnie po bokach klipsikami.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika, po 10 minutach pieczenia zmniejszamy temperaturę do 180 stopni. Pieczemy kolejne 70 minut, po tym czasie rozcinamy rękaw, aby mięsko się zrumieniło i pieczemy jeszcze 20 minut.
Upieczone mięso wyjmujemy z piekarnika i pozostawiamy, aby odpoczęło minimum 15 minut. Po tym czasie schabik jest gotowy do spożycia na ciepło lub na zimno na kanapki.