Do góry

Przekąski Przepis na:

schab pieczony na zielono

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20670

Dodano: 26.05.2009

Odsłon: 10921

bardzo fajne,ciekawe danie,idealne urozmaicenie na Twoim stole.

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Liście pora sparzyć i schłodzić w zimnej wodzie. Pokroić w długie paski.

  2. Fasolkę rozmrozić, sparzyć i schłodzić w zimnej wodzie. Ogórka pokroić w drobną kostkę.

  3. Połączyć fasolkę, ogórka, natkę, majonez i doprawić. Farsz nakładać na schab i zawijać owijając paskami pora.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

RENIA730 07 września 2009 Zdjęcie nie jest dokładnym odbiciem przepisu : paczuszki owinięte są cienkimi plastrami ogórka lub cukinii (sparzone liście pora ?! - błłłeee), a podstawy paczuszek nie wykazują obecności majonezu. Na mój gust, to do owinięcia użyłabym plastrów ogórka konserwowego (można takie kupić - zazywają się "kanapkowe"), kleks z majonezu puściłabym pomiędzy stojące fasolki, po to, żeby zatknąć tam gałazkę piertuszki. A całość podałabym jako przystawkę przed daniem głównym.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń