Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab pieczony w plastrach

Dania główne

Autor: Mole3

Przepisów i artykułów: 108 Ocena: 1296

Dodano: 15.08.2010

Odsłon: 33281

Coś dla mięsożerców. ;)

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z oliwy i reszty podanych składników przygotować zaprawę. Plastry schabu opłukać, osuszyć. Każdy dokładnie pokryć zaprawą.

  2. Tak przygotowany schab przełożyć do naczynia żaroodpornego polewając pozostałą zaprawą.

  3. Naczynie przykryć i piec 1,5 godziny, w połowie pieczenia plastry przewrócić na drugą stronę i ewentualnie dolać wody, jeśli trzeba.

  4. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

strzegoduszka 16 lipca 2012 Zrobiłam i dla mnie bomba! Tylko mąż niestety kręcił nosem, że dziwne (za mało doprawione, może za suche drugiego dnia) ale on nie lubi eksperymentów kulinarnych.
Na pewno sprzedam przepis mamie i będę robić, kiedy męża nie będzie:P

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń