Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab pieczony w plastrach

Dania główne

Autor: Mole3

Przepisów i artykułów: 108 Ocena: 974

Dodano: 15.08.2010

Odsłon: 21274

Coś dla mięsożerców. ;)

Składniki

  • schab, 7 plastrów ok. 1 cm
  • oliwa, 4 łyżki
  • papryka proszkowana słodka, 1 łyżeczka
  • CZOSNEK GRANULOWANY, 1 łyżeczka
  • cebula suszona, 1 łyżeczka
  • pieprz świeżo mielony, 1/2 łyżeczki
  • ziele angielskie, 4 ziarenka
  • liść laurowy, 1 mały
  • woda, 1/2 szkl.
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z oliwy i reszty podanych składników przygotować zaprawę. Plastry schabu opłukać, osuszyć. Każdy dokładnie pokryć zaprawą.

  2. Tak przygotowany schab przełożyć do naczynia żaroodpornego polewając pozostałą zaprawą.

  3. Naczynie przykryć i piec 1,5 godziny, w połowie pieczenia plastry przewrócić na drugą stronę i ewentualnie dolać wody, jeśli trzeba.

  4. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

strzegoduszka 16 lipca 2012 Zrobiłam i dla mnie bomba! Tylko mąż niestety kręcił nosem, że dziwne (za mało doprawione, może za suche drugiego dnia) ale on nie lubi eksperymentów kulinarnych.
Na pewno sprzedam przepis mamie i będę robić, kiedy męża nie będzie:P

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń