Do góry

Dania główne Przepis na:

SCHAB PO CYGAŃSKU

Dania główne

Autor: andzela2309

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 663

Dodano: 02.06.2009

Odsłon: 20365

Smaczne danie dla każdego

Składniki

  • schab,marchew,cebula,ser żółty,majonez,przyprawa do mięsa
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Schab pokroić na plastry.Rozbić tłuczkiem,posypać przyprawą.

  2. Marchew pokroić w plasterki,cebulę w półplasteki.Na dnie naczynia żaroodpornego ułożyć warstwę marchewki,cebuli,schab.

  3. Następnie znów marchew i cebulę,posypać startym żółtym serem.

  4. Wierzch posmarować majonezem.

  5. Piec ok.200* ok 1,5 godz przykryte a potem 15 min bez folii.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

zonia1 05 lutego 2012 Robiłam ten schab, jest pyszny.Polecam .Dzieki za przepis.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

aldi472 01 maja 2011 moja rodzina umarła by z głodu przy tak długim pieczeniu tego schabu-16,5godz
ja sama pewnie też...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

aldi472 01 maja 2011 Coś tu mi nie pasuje strasznie długo trzeba piec ten schab...!
Przecież umarła by moja rodzina z głodu...hi hi

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń