Do góry

Przekąski Przepis na:

Schab po rosyjsku

Przekąski

Autor: Mitka

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 35

Dodano: 22.12.2007

Odsłon: 8390

Pyszne schabowe inaczej.Można zapiekać również w forekach z folii aluminiowej i podać w miseczkach upieczonych z ciasta francuskiego{na wykwintną kolację}.Pyszne!!!!!

Składniki

  • 2 kotlety schabowe,2-4 łyżek drobno posiekanej cebuli,Pieczarki 30 dkg,śmietana30%
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Schab pokrojony jak na kotlety rozbijamy .Smarujemy czosnkiem,oliwą z oliwek ,solimy ,pieprzymy,składamy wpół i jeszcze raz lekko rozbijamy ,kształtując kotlet wielkośći dłoni.Kotlet układamy w małej miseczce żaroodpornej wysmarowanej olejem, posypujemy drobno posiekaną cebulą{ok.1 łyżka},na to ze dwie łyżki podsmazonych pieczarek lub innych grzybów.Polewamy dwiema łyzkami śmietany 30% i zapiekamy w piekarniku ok.30-40 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń