Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...ale pyszny.
Odsłon: 677
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 54
Polecam.
Odsłon: 609
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 333
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 130
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5108
...ale pyszny.
Odsłon: 677
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 54
Polecam.
Odsłon: 609
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 333
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 130
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5108
Składniki
Schab umyć i włożyć do garnka z osolona wodą.Zagotować i zebrać szum.
Dodać warzywa,przyprawy i kostkę rosołową i gotować do miękkości ok.1,5 godz.(czas gotowania zależy od mięsa,które nie może być rozgotowane!!!!!!).
Po ugotowaniu mięso wyjąć i ostudzić,a rosół przecedzić aby był klarowny.
W międzyczasie przygotować żelatynę według przepisu na opakowaniu.Ja zamiast zimnej wody do moczenia daje zimny rosół z gotowania mięsa.Galaretę przygotować w sumie z 6 szklanek rosołu(przyprawić do smaku)
Mięso pokroić w półcentymetrowe plastry,ułożyć na głębokim półmisku i udekorować marchewką z rosołu,jajkiem,natką itp.Zalać chłodną galaretą i odstawić do stężenia.Smacznego:+))