Do góry

Przekąski Przepis na:

SCHAB W JABŁKACH

Przekąski

Autor: RENIA730

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 22

Dodano: 26.06.2009

Odsłon: 2673

Coś nowego na obiad

Składniki

  • schab b/k, 1 kg
  • jabłka obrane, bez gniazd, 1 kg
  • musztarda, 1 łyżka
  • cebulka smażona, 1 łyżka
  • sól, pieprz, wg uznania
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Schab umyć, osuszyć i pokroić w 1cm plastry. Każdy kawałek mięsa oprószyć solą i pieprzem.

  2. W garnku zagotować 1 szklankę wody, włożyć pokrojone w małe kawałki jabłka. Dusić pod przykryciem kilka minut w zależności od gatunku jabłek. Jabłka są gotowe, gdy mamy w garnku mus z kawałkami. Wyłączyć ogień, dodać musztardę, cebulkę, trochę soli i pieprzu.

  3. Kawałki schabu obsmażyć na oleju. Z patelni zdjemować na talerz wyścielony papierowym ręcznikiem (wsiąknie nadmiar tłuszczu).

  4. Obsmażony schab ułożyć w brytfannie, przykryć musem jabłkowym i zapiec w piekarniku 20 min na 180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń