Do góry

Przekąski Przepis na:

SCHAB W MIODOWEJ BEJCY

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20670

Dodano: 18.04.2008

Odsłon: 5691

1 porcja: 680 kcal

Składniki

  • 1,2 kg schabu bez kości
  • 2 papryczki chili
  • marynowane papryczki peperoni
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki miodu
  • słoiczek minikukurydzy
  • 3 łyżki oliwy
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • 75 dag ziemniaków
  • po pęczku tymianku i bazylii
  • 3 papryki różnokolorowe
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso opłukać, związać nicią, a pod nią wsunąć 2 papryczki peperoni. Całość ułożyć w brytfance, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C na około 90 minut. 2. Chili rozkroić wzdłuż, usunąć nasionka, strączek pokroić w plasterki. Czosnek przecisnąć przez praskę. Miód wymieszać z koncentratem pomidorowym, połową czosnku i połową chili. Po 1 godz. pieczenia mięso posmarować najpierw wodą z solą, a następnie przygotowaną bejcą miodową. 3. Ziemniaki ugotować w mundurkach. Odcedzić przelać zimną wodą, obrać. Paprykę pokroić na kawałki, kukurydzę osączyć. Posiekać zioła. Na oliwie smażyć 12 minut paprykę ziemniaki i kukurydzę. Na 3 minuty przed końcem smażenia dodać resztą czosnku i chili. Na koniec przyprawić solą i pieprzem. Dodać przygotowane zioła. 4. Gotową pieczeń pokroić w plastry, ułożyć na ogrzanym półmisku. Obok umieścić przyrządzoną jarzynkę. Potrawę udekorować świeżymi ziołami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń