Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 57
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 29
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 174
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 789
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 57
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 29
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 174
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 789
Składniki
Schab posolić, oprószyć mielonym pieprzem i suszonym oregano. Mięso obsmażyć z obu stron, na rozgrzanym tłuszczu. Następnie do schabu należy dodać pomidory z puszki, nieco suszonego oregano, cebulę pokrojoną w piórka. Całość dusić 10- 15 minut. Podawać z ryżem na sypko i ulubioną sałatką. Uwaga: W okresie letnim możemy użyć świeżych pomidorów (około1/2 kg). Wówczas należy je sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić w kostkę i dusić w niewielkiej ilości wody. Pozostałe etapy przygotowania potrawy nie ulegają zmianie. Smacznego.