Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i soczysty schab w mocno wyrazistym sosie z dodatkiem młodej marchewki.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 99
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 99
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
W rondelku podsmażamy na maśle obraną i pokrojoną w talarki marchewkę. Zalewamy wodą (600 ml), dodajemy chrzan i zagotowujemy. Śmietanę mieszamy z mąką, rozrabiamy z zalewą chrzanową, dodajemy do całości i podgrzewamy cały czas mieszając. Dodajemy posiekany szczypiorek. Schab kroimy na kotlety 2 cm, oprószamy solą oraz pieprzem i podsmażamy na rozgrzanym smalcu, z obu stron po 1 min. Przekładamy do rondelka i dusimy na wolnym ogniu przez 15 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.