Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab w sosie pieczarkowym.

Dania główne

Autor: Jagoda50

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 5407

Dodano: 06.12.2009

Odsłon: 30627

Danie proste ale i smaczne.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. mięso pokroic w plastry,posypać sola i pieprzem,otoczyć w mące i usmażyć na rumiano

  2. na tym samym tłuszczu podsmażyc cebule,pokrojone w plasterki pieczarki i marchew

  3. wszystko przełozyc do garnka podlac wodą,dodac kostki i przyprawy,dusić do miekkośći

  4. sporzadzic sos z mąki ( nie za dużo),śmietany i wody,wlac do mięsa i jeszcze chwile pogotować

  5. na koniec dodac natkę,dobrze smakuje z surówką z kapusty

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

zonia1 01 stycznia 2012 Wspaniałe danie,robi się szybko.Przygotowywałam dla większej ilości osób.Jest naprawde super. Dzięki za pomysł

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

zonia1 01 stycznia 2012 Wspaniałe danie,robi się szybko.Przygotowywałam dla większej ilości osób.Jest naprawde super. Dzięki za pomysł.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozena58 15 marca 2010 Bardzo masz ciekawe przepisy i ładne zdjęcia

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bobara 27 lutego 2010 upichcone, zjedzone i zostal tylko w pamięci smak...pychotka!!! mąz zakceptował ;)) przepis na stale zagosci w mej kuchni :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

roxi34 15 lutego 2010 Danie proste i bardzo smaczne godne polecenia :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gabriel13 28 grudnia 2009 ja dałbym 5 z plusem -dania mięsne i grzybowe to widać Twoja specjalność

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń