Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja kolejna wersja schabu, polecam sprobowac, szczegolnie ze sos smakuje wybornie i nie zawiera maki, smietany czy innych skladnikow ktore na ogol dodajemy by zagescic sos
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15734
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 418
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15734
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 418
Składniki
sliwki pare godzin wczesniej namaczamy w winie, schab lekko rozbijamy,przyprawiamy i kladziemy na rozgrzana patelnie z odrobona oleju,
nastepnie wymoczone sliwki i cebule kroimy drobno i razem z winem dorzucamy do schabu na patelnie dusimy okolo pol godziny,w razie potrzeby dolewamy odrobine wody
pod koniec mieso wyciagamy a sos lekko blendujemy nie calkowicie, tak zeby odrobina kawaleczkow cebuli i sliwek zostala nie zblendowana, ponownie mieso wkladamy do sosu doprowadzamy do wrzenia i gotowe,
najlepiej smakuje z kluchami gnocchi z patelni (przepis doloze jutro bo bede je dzis robic)