Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja kolejna wersja schabu, polecam sprobowac, szczegolnie ze sos smakuje wybornie i nie zawiera maki, smietany czy innych skladnikow ktore na ogol dodajemy by zagescic sos
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35959
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1294
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1790
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35959
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1294
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1790
        
        
                Składniki
sliwki pare godzin wczesniej namaczamy w winie, schab lekko rozbijamy,przyprawiamy i kladziemy na rozgrzana patelnie z odrobona oleju,
nastepnie wymoczone sliwki i cebule kroimy drobno i razem z winem dorzucamy do schabu na patelnie dusimy okolo pol godziny,w razie potrzeby dolewamy odrobine wody
pod koniec mieso wyciagamy a sos lekko blendujemy nie calkowicie, tak zeby odrobina kawaleczkow cebuli i sliwek zostala nie zblendowana, ponownie mieso wkladamy do sosu doprowadzamy do wrzenia i gotowe,
najlepiej smakuje z kluchami gnocchi z patelni (przepis doloze jutro bo bede je dzis robic)