Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab w ziołach

Dania główne

Autor: Ania704

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 74

Dodano: 02.07.2009

Odsłon: 1118

pyszne kotlety które dzięki ziołom są aromatyczne i lekko strawne ,)

Składniki

  • schab, 60dag
  • jajka, 3
  • mąka, 2łyżki
  • posiekane zioła(natka,szczypior, tymianek), 3łyżki
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
  • zielenina do dekoracji
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. schab umyć, osuszyc papierowym ręcznikiem , usunąć z wierzchu białą błonkę a następnie pokroić mięso na 6 plastrów .Lekkoj e rozbić i delikatnie natrzeć z obu stron solą i pieprzem .

  2. Jajka wbić do miseczki , dodać mąkę i zioła , wymieszać mikserem , ciasto przyprawić solą i pieprzem .

  3. Kotlety panierować w cieście , wkładać na rozgrzany olej i samżyć z obu stron na złoty kolor , przełożyć na talerz i udekorwać. Smacznego::))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agulam22 23 lipca 2009 Zapraszam do znajomych.Bardzo podobają mi się Twoje przepisy.Są bardzo zachęcające i chętnie z kilku skorzystam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń