Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab z cukinią

Dania główne

Autor: sylwiakrk

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 387

Dodano: 30.06.2008

Odsłon: 5866

szybki sposób na drugie danie lub jak kto woli na kolację

Składniki

  • schab, ok. 1/2 kg
  • cebula, 1-2 szt.
  • cukinia, 1 szt.
  • czosnek, 3 ząbki
  • mąka, pół szklanki
  • pieprz ziarnisty, sól
  • tłuszcz do smażenia
  • pól szklanki wody (gorącej)
  • imbir w proszku (łyżeczka)
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Schab kroimy w plastry, lekko je rozbijamy. Solimy, obtaczamy w mące i obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron przez 10 minut. Następnie wkrawamy cebulę i drobno posiekany czosnek. Ziarna pieprzu (około poł łyżki) rozdrabniamy, cukinię kroimy w dużą kostkę lub półplasterki i wrzucamy do mięsa. Przyprawiamy imbirem, podlewamy wodą i przykrywamy, dusimy 10-15 minut. Odkrywamy aby nieco wody odparowało i ewentualnie przyprawiamy jeszcze do smaku. Podajemy z tym - na co mamy ochote. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń