Do góry

Przekąski Przepis na:

Schab z grzybami

Przepis dnia 2009-04-20
Przekąski

Autor: annawk

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 6189

Dodano: 02.03.2009

Odsłon: 8313

danie, które przypomni zapachy jesieni

Składniki

  • 4 niegrube plastry schabu bez kości
  • 1 cebula
  • 30 dag grzybów leśnych np. mrożonych
  • 1 duży kubek kwaśnej śmietany
  • sól, pieprz,majeranek
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Poszatkowaną cebule podsmażyć na oleju

  2. Dodać grzyby i plastry mięsa, doprawić i smażyć aż płyn z grzybów odparuje , mięso obracać.

  3. Smietanę dodać bezpośrednio na patelnię i dusić bez przykrycia około 10 min, mięso obracać co jakiś czas.

  4. Powstały sos śmietanowy pysznie smakuje z ziemniakami lub makaronem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń