Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab z kością

Dania główne

Autor: polkangaroo

Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 786

Dodano: 05.06.2010

Odsłon: 8686

Niespodzianka dla wielbicieli smakowitego mięsa. Najbardziej zaskoczony byłem ja. Kruche-miękkie i wyśmienite w smaku.

Składniki

  • Schab z kością (pokrojony), 6-7 szt-tzn. kotletów.
  • oliwa z pestek winogron, 1 szklanka
  • przyprawa do mięsa wieprzowego, 1 opakowanie
  • sól,pieprz i papryka mielona (jaką kto lubi ja daję słodką), dowolna ilość
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 12 godzin przed podaniem dania: mięso przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego. Zalewamy oliwą i wszystko wcieramy do mięsa. Przykrywamy folią wkładamy do lodówki.

  2. Następnego dnia po wyjęciu mięsa z lodówki kładziemy je na rozgrzaną patelnię (bez konieczności dolewania oliwy) mięso smażymy ok. 7 min z każdej strony. Dożo zależy od tego jakie kto lubi wysmażone.

  3. Dla moich wspaniałych koleżanek rada: dla mężczyzn porcje powinny być podwójne lub potrójne. Po jednej będą nienasyceni. Życzę udanego zadowalania...

Twoje notatki do przepisu

Blog autora:
Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kibi87 10 czerwca 2010 schab z kością ma dużo lepszy smak niż bez, a Twój przepis i zdjęcie jest jeszcze bardziej zachęcające:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 10 czerwca 2010 po takiej porcji pysznego mięcha ja byłabym zadowolona :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 08 czerwca 2010 Ale apetycznie wygada ten kawałek mięcha.... Sądzę, że na jednym kawałku nawet ja nie poprzestanę :P

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozena58 06 czerwca 2010 Widzę,że znasz się na kuchni i na jej smakach, super przepis!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mateusz15 06 czerwca 2010 To musi być dopiero dobre. Czy można usmażyć na grillu elektrycznym?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń