Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab z marchewką

Dania główne

Autor: Jagoda50

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 5412

Dodano: 15.08.2009

Odsłon: 11461

Danie nie jest tłuste a smakuje wybornie.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. schab pokroic w plastry ,posypać solą ,pieprzem i majerankiem

  2. opruszyc lekko mąka i obsmazyc na zloto na niewielkiej ilości oleju

  3. włozyc do rondla ,dodac pokrojona marchewkę,czosnek seler,podlac woda i dusic do miekkości ,

  4. na koniec dodac posiekana zieleninę

  5. Do potrawy nie dodaje smietany ani nie zagęszczam mąką przy duszeniu mięsa część wody odparuje i pozostanie bardzo dobry sos

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

tolerancja 17 marca 2011 Przepis wypróbowany pychota , jednak ja skósiłam sie dodac troche smietany ,,,pozdrawiam

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jolkamilka 06 listopada 2010 Uwielbiam ściągać od pani przepisy ,rodzinka się cieszy że mam od kogo brać przykład,jes pani moją ulubioną osobą na tym forum ,dziękuję że pani JEST.Pozdrawiam

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 24 sierpnia 2009 Oczywiście,że mozna dodac smietany ,jeśli ktos lubi.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 24 sierpnia 2009 jest faktycznie bardzo smaczne, choć ja jednak nie oparłam się pokusie dodania śmiatany

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń