Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
Składniki
Mięso przyprawić,nie żałować chilli i czosnku,zostawić na noc w lodówce
Morele zalać rumem,dodać troszkę cukru i odstawić na parę godzin
W mięsie robimy dziurę-wzdłuż,najlepiej jakąś drewnianą łyżką i wpychamy morele.Muszą być na całej długości schabu.Rum zostawić do sosu.
Opiekamy schab w brytfannie z każdej strony i dolewamy wody.Dusimy na małym ogniu,ok 2 godzin.Pod koniec dolewamy rumu do smaku.
Sos zagęszczamy mąka ziemniaczaną.